Διάλυσε αρκετό αλάτι[1] σε ζεστό νερό (θερμοκρασία σώματος) ώστε να προκύψει ένα ισχυρό διάλυμα, και κάνε πλύσεις στόματος επανειλημμένα και κινώντας το διάλυμα στο στόμα (αν οι πόνοι το επιτρέπουν) ή αφήνοντά το απλώς να ενεργήσει (θα αυξήσει την παραγωγή σιάλου). Ο πόνος του δοντιού, ιδίως αν είναι εξαιρετικά ισχυρός, χρειάζεται λίγο χρόνο για να περάσει ή να μειωθεί, το αργότερο, σύμφωνα με την εμπειρία μου, δυο λεπτά).

Έχω ακούσει άλλους να αναφέρουν ότι απαλλάχτηκαν αμέσως από βαρείς πόνους δοντιών (πιθανή εξαίρεση: πόνος δοντιού το οποίο έχει προσβληθεί κάτω από γέφυρα). Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τις πλύσεις με αλάτι ακόμα κάμποσες ημέρες ακόμα, αν ο πόνος επιστρέφει. Ισως κάποιοι από σας θελήσουν να πιέσουν κρυστάλλους άλατος στο σημείο που πονάει (το δόντι ή το ούλο).

Αυτές οι θεραπείες με αλατόνερο είναι, σύμφωνα με την εμπειρία μου, ό,τι αποτελεσματικότερο, περισσότερο κι από φάρμακα ή το περίφημο γερυφαλλέλαιο, που συνιστάται συχνά. Οι θεραπείες με αλατόνερο φαίνεται ότι επιδρούν θετικά και σε επώδυνα αποστήματα, τραβώντας σταδιακά το πύον με όσμωση.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη χρήση αλατιού κατά του πονόδοντου (συμπεριλαμβανομένων των σπανιότατων περιπτώσεων όπου το αλατόνερο αύξησε τον πόνο) θα βρείτε στα αγγλικά στο Natural, holistic & home dental remedies for toothache & other dental problems. Αν θέλετε χρησιμοποιήστε έναν αυτόματο μεταφραστή, όπως π.χ. http://translate.google.com/# για να καταλάβετε το κύριο νόημα. Συμβουλή μου: μια κυριολεκτικά «καυτή» συμβουλή είναι να χρησιμοποιήσετε σκόρδο απευθείας επάνω στο δόντι.

(Μια περιληπτική μετάφραση του: My personal best toothache cure: warm salt water rinses & salt packs.)

Επίσης δείτε Οι πλύσεις στόματος και το πλύσιμο των δοντιών με ξυλιτόλη ...σταματούν την τερηδόνα και θεραπεύουν τα ούλα.

1 Κάθε μαγειρικό αλάτι είναι κατάλληλο, καλύτερο όμως είναι το μη επεξεργασμένο γκρίζο θαλάσσιο αλάτι, σε αντίθεση με το κατεργασμένο αλάτι φαγητού, επειδή διατηρεί πληθώρα φυσικών μετάλλων και ιχνοστοιχείων και δεν περιέχει τοξικά πρόσθετα. Προσοχή: Αν η δίαιτά σας είναι ανάλατη ή χαμηλού άλατος ίσως δεν ενδείκνυται για σας αυτή η θεραπεία.

Άλλες γλώσσες: English Deutsch Português Español Français Italian Farsi Korean Russian Chinese Arabic

Dental self-healing